Drejlera och vad det används till

drejleraDrejlera används oftast vid drejning, men även vid modellering och annan skulptering med lera. Drejlera är en kvalitativ lera, som inte behöver brännas i ugn för att stelna. Drejlera kan alltså även lufttorkas, men vill man glasera sina skapelser i drejlera, måste man bränna dem i ugn först.

Lufttorkade skapelser i drejlera kan ändå målas med de flesta sorters färger, vilket gör att man kan göra väldigt mycket med drejlera man enbart tänkt lufttorka, också.

Drejlera som håller på att torka går att mjuka upp med vatten om man fortfarande håller på att arbeta med sin drejning. Med drejlera kan man skapa allt ifrån tallrikar, skålar, vaser, vackra statyer och annat man känner för att dreja eller modellera fram. Drejlera går att använda både på en drejskiva, samt på ett vanligt bord. En bra idé kan vara att skydda kläder och ytor, då drejlera kan skapa fläckar.

Drejlera är väldigt enkelt att arbeta i, och skapelserna man gör i drejlera blir hållbara och får en fin yta. Det märks verkligen att drejlera har en hög kvalité, vilket gör att även ens skapelser får en hög kvalité. Det gör att skapelserna blir ännu vackrare. Att välja drejlera gör alltså en hel del både under arbetets gång, och vid slutet.