Pedalhink är något man borde ha

pedalhinkFördelen med att ha en pedalhink istället för en vanlig gammal papperskorg är att man kan slänga illa luktande saker i den och locket håller inne lukten utan problem. Slänger man något som har en potential att lukta illa i en vanlig papperskorg så kommer hela rummet, lägenheten eller huset att lukta inom några timmar. Därför är blöjhinkar oftast formad som en pedalhink, fast med lite mer isolering runt locket så den blir extra lukttät.

http://papperskorg.nu/pedalhink/

Ingen vill ju att lägenheten eller huset ska lukta som använd blöja. Sedan är det ju alltid trevligt när man inte behöver se allt det man kastar varje dag. Idag finns det även de som är tre stycken hinkar i samma pedalhink, samma modul, för att göra det så lätt som möjligt för dig att börja källsortera på allvar. För det vet vi ju alla att det är viktigt för miljön och allt det. Använder du inte din pedalhink till källsortering så finns det en miljon andra saker att använda dom till. Barnens, kattens eller hundens leksaker till exempel. Det mesta som man vill ha i större behållare och vill sortera ut funkar att ha i en pedalhink eller två.