Orkester för unga

I många städer finns det möjlighet för yngre att gå med i en lokal orkester. Dessa kan ha olika grad av seriösitet, det finns de som verkligen går in för det och de som mest är något roligt för ungdomarna att göra på fritiden.

En orkester är en större grupp människor som spelar instrument tillsammans. Musiken de spelar beror lite på vad för slags inriktning gruppens orkester har.

Att gå med i en orkester kan alltså vara en bra idé om man redan spelar, eller lär sig, ett instrument. Ska man gå med i en orkester och vet att man är duktig, kan det även vara en idé att söka sig till en mer seriös orkester, där de kanske till och med har en form av intagningsprocess. Om man däremot känner sig mer som en nybörjare, men ändå kan spela en del, finns det grupper att välja mellan där också. Man kan alltid börja med en orkester som spelar mest för att ha roligt och känna att de gör något de tycker om – spela musik, innan man går in mer seriöst för det. Då kan man även känna av om det är något man vill hålla på med eller inte.